Investeren of geld uitgeven?

By |augustus 1st, 2017|

De ontboezeming van één van mijn relaties, nadat hij een investering van een miljoen euro moest afschrijven in verband met een faillissement, was: ”Ik kwam er achter dat ik begon met investeren, maar eindigde met geld uitgeven.” Ondanks alle goede bedoelingen van de directie bleef de omzet achter bij de prognose, terwijl de kosten bleven toenemen.

Met de wijsheid achteraf kan je stellen dat de directie en de financier op basis van een te mager plan zijn vertrokken. De eerste investering was vijf ton, de omzetprognose voor het eerste jaar was al twee miljoen Euro, en zou in vijf jaar oplopen […]

Reacties uitgeschakeld voor Investeren of geld uitgeven?

Autonoom groeien

By |april 12th, 2016|

Ondernemers zijn gebaat bij optimisme. We komen het zelf niet tekort, maar als de economie een paar jaar stevig tegen zit en het faillissementen regent zijn we blij met de opleving van de conjunctuur. Het is wel zaak om ervoor te zorgen dat je gebruik maakt van de kansen die de nieuwe situatie biedt. Want doen wat je vòòr de crisis deed is geen optie meer. Het biedt kansen om je positie op bestaande markten te verbeteren en nieuwe markten aan te boren. Iedereen roept het, dus het gaat gebeuren: In 2016 gaat je bedrijf weer groeien!

De beste weg uit […]

Reacties uitgeschakeld voor Autonoom groeien

Piet Krediet woont hier niet

By |maart 12th, 2015|

Zo aan het eind van de eerste bankencrisis is het tijd om de balans op te maken en na te denken over de manier waarop MKB-ondernemingen in de toekomst gefinancierd worden. Er ontstaan nieuwe initiatieven als crowdfunding, kredietbanken en stimuleringsfondsen. De ondernemer heeft keuze uit een à-la- carte-menu en moet zich afvragen welke financieringsvorm bij hem past.

Het tijdperk van de banken in het MKB is voorbij. Zij doen verwoede pogingen om hun imago als financier een nieuwe look te bezorgen. Het is meer marketing dan identiteit, ben ik bang. Banken zijn zeer geschikt voor het grotere MKB en de corperate […]

Reacties uitgeschakeld voor Piet Krediet woont hier niet